Blå Kornblomster i fad.
Blå Kornblomster i regnbuefad.

Smuk let sommerblomst, med potentiale til buketter. Når den lige er nyudsprunget holder den gerne en uges tid eller mere. Du kan også tørre kronbladene af kornblomster og bruge til fint drys på kager. De bevarer farven fint, når de tages ind og plukkes af og tørre på et stykke køkkenrulle en uges tid om sommeren, for bagefter at gemmes i tætsluttende glas. Kornblomster kan også bruges frisk i salater og tørret i teblandinger.

Kornblomsten er meget attraktiv for bier, sommerfugle og andre insekter. Den har været vildtvoksende, på den nordlige halvkugle, og var også tidligere gæst i de fleste danske kornmarker. Desværre har intensiv drift og sprøjtemidler nærmest udryddet den som vildtvoksende, men så må den have revanche i vores haver.

Den giver en lethed i både bed og buket og er nem at dyrke her i Danmark. Jo mere du klipper ind af blomster, jo mere blomstrer den, ja faktisk kan den sagtens blive ved med at sætte nye knopper og blomster langt ind i oktober, – hvis ikke frosten kommer først.

Farve: Rosa, bordeaux, og blå

Højde: Kan blive op til 60 cm høj

Voksested: Gerne solrigt med vokser også på halvskygget sted.

Sås: Sås gerne udendørs når al fare for nattefrost er ovre. .Så gerne i grupper, så de støtter hinanden i væksten. De er nøjsomme og klarer sig fint uden gødning og med kun lidt vand. Du kan selv tage frø ind og tørre af kornblomsten, og måske hjælpe naturen lidt ved at udså den i vejgrøften eller skovkanten.

Lidt historie: Da Napoleon tvang dronning Louise fra Berlin i Preussien, siges det, at hun gemte sig og sine børn i en Kornblomstmark, og børnene forholdt sig helt stille stærkt optaget af at binde blomsterkranse med Kornblomsterne sammen med deres mor. De blev ikke opdaget af soldaterne, og den senere Kejser Vilhelm overlevede og lod kornblomsten udsmykke det Nationale Forsamlingsemblem.