Nyserøllike er en staude.
Nyserøllike. Achillea ptarmatica. “The Pearl”. er en flerårig staude.

 Er en flerårig staude som passer sig selv, når den først er blevet plantet ud og sender masser af smukke hvide blomster i skærme ca 60-80 cm op. Den er holdbar i buketter, og kan også bruges som tørret blomst og bevarer farven fint.
Nyserølliken var en yndet blomst i havearkitekten Gertrude Jekylls smukke haveanlæg og blev bedst brugt som ”bølger” igennem et bed i haven gerne i fuld sol. Den er også meget fin op langs en stedsegrøn hæk, men vil som sagt gerne have fuld sol.
Såning: Sås i frøbakker med såjord, og sættes med et fint lag plast ved 18-22 grader. Spirer efter ca 7-14 dage. Prikles op i individuelle potter og akklimatiseres over nogle uger til udendørstemperaturen inden udplantning. Kan plantes i al slags jord. Klip blomster ind alt det du lyster, planterne vil give endnu en blomstring i september.
Navnet Achillea fra Achilleus, Homer´s helt I Illiaden, som var veltrænet i at hele de blødende sår, som soldaterne fik i krig. Ptarmatica er af det græske ord ”ptairo”, og det betyder fremmer nys. Den blev brugt som nyseurt ved tilstoppet næse og luftveje.