Stolte Kavalerer i den lokale mark ved Cottagehaven.

 

 

Her er de 7 ting, du kan kigge efter?

  • Der bruges ikke oasis i butikken. Oasis er jo egentligt et engangsmateriale i bittesmå plastikpartikler, som oftest ender ude i de omkringliggende vandløb som mikropartikler og også inde i de dyr, der lever i vandløbet. Man har faktisk også i oasis fundet forskellige kræftfremkaldende stoffer, som f.eks Formaldehyd. Derfor findes der heldigvis andre måder at få blomsterne i et arrangement til at holde sig på en bestemt plads både med brug af støttematerialer og fakir f.eks.

 

  • Udbuddet af blomster i butikken er hele tiden varierende efter årstiden. Årstidens blomster og grønt, som er dyrket lokalt er dem, der har det laveste CO2 aftryk. Hvis en blomsterhandler gerne altid vil kunne tilbyde kunderne f.eks roser og Løvemund, vil de blive tvunget til at bestille blomster hjem fra mindre miljøbevidste kilder. En bæredygtig blomsterbutik kan aldrig sælge på forhånd specificerede buketter med bestemte blomster, som er afbilldet på en hjemmeside. De kan derimod lave buketter som varierer og afspejler årstiden,- og ofte farveafstemme buketten med kundens ønske.Sensommerkrans på Regensen
  • De sælger og bruger oftest lokaltdykede blomster og grønt, dyrker ofte også selv. Blomsterne dyrkes ideelt set efter økologiske bæredygtige metoder, dvs. uden brug af sprøjtemidler, sædskifte, genbrug af såbakker og plantepotter, brug af økologisk såjord, tilførsel af organisk kompost og brug af siveslanger ved vanding og meget manuelt arbejde.
  • De er selektive, når det gælder importerede blomster. Nogle af de blomster vi kender bedst fra blomsterbutikken har et utroligt stort CO2-aftryk. F.eks har en rose dyrket i Holland 5 gange så stort aftryk, som en rose dyrket i Afrika, selvom den afrikanske rose bliver fløjet til Europa. Flyvningen foregår nemlig i fly, der ikke har fyldte lastrum og varmeforbruget imens rosenplanterne gror til og når til at blomstre er lig nul. Så derfor må floristen være selektiv, når det gælder brug af importerede blomster.
  • De pakker ikke blomster i plastik, når de fine buketter sælges. Så vidt det er muligt pakkes buketterne i ubleget papir med bånd af naturfibre, som er nedbrydeligt og ofte er det også genbrugspapir,- som kan indgå i naturens kredsløb igen. De undgår generelt plastposer og syntetiske bånd.Buketter i Silkepapir
  • Visne blomster komposteres og genbruges som grøntgødning i blomstermarken her i Cottagehaven, mens andre blomsterbutikker måske har en ordning , hvor de sorterer affaldet i en komposteringscontainer, der tømmes regelmæssigt. På den måde undgår man også større afgifter for tømning af den almindelig affaldscontainer. Planteaffald fylder en del.
  • De sælger blomster lokalt, men har måske ikke butik og showroom. De fleste har deres forretnings showroom på en hjemmeside med fotos af de ting,  de kan hjælpe med til forskellige lejligheder. Så kan kunden efter aftale afhente tingene i blomsterværkstedet  eller disse kan leveres. Ofte med el-drevne transportmidler.De tager imod bestilling, men har ikke et udvalg af buketter og ting stående, hvilket bevirker mindre spild.
  • De små lokale blomsterbutikker er det bedste alternativ til de store blomsterkæder, hvis du gerne vil gå i retning af en mere bæredygtig livsstil. Det kan koste dyrt både økonomisk og i det udvalg af plantesorter, man kan benytte sig af i den lille lokale blomstershop, hvis man vælger kun at sælge økologisk certificerede blomster, og dette er oftest ikke en mulighed for små butikker. Men du kan ofte via butikkens opslag på sociale medier danne dig et indtryk af om Blomsterbutikken/-Producenten driver virksomheden med omtanke for natur og miljø, og spørg gerne ind til om det bliver omsat til praksis,- når du handler i Blomsterbutikken.

Cottagehaven

Såderupvej 3, 5540 Ullerslev

Mobil:22997865

Mail : amdk@cottagehaven.dk