Inspirerende dage i Cottagehaven

Tag din veninde med på en kreativ temadag med årstidens blomster.

Temadage fulde af inspiration

Her kan du se det nye Kursusprogram 

Der er mulighed for at være kreativ på flere måder med blomster og pil, samt havedesign henover vinteren. Det hele foregår i hyggelige rammer i Cottagehavens blomsterværksted eller på webinar, hvor du deltager på din egen PC hjemme i stuen.

Eller du kan: Sætte dit eget hold sammen og booke en af de ledige dage til at få en kreativ dag sammen med søde mennesker, du hygger dig godt med. I vælger selv tema for dagen.Vi vil have plads til 8-10 kursister ad gangen indendørs. Ring og forhør om ledige datoer.

Når vores marker står i fuldt flor arrangerer vi temadage, der starter med markvandring, hvor vi alle under vejledning finder materialer til vores buketter. Vi starter som regel med kaffe/te og lidt hjemmebagt brød, og derefter fortæller Anne Marie om klargøring af blomsterne til arrangementet, og hvad man skal tænke på, når man sammensætter et blomsterarrangement. Så vises eksempler på moderne blomsterkunst på en mere bæredygtig måde, og du får selv muligheden for at binde kreative buketter, hvor hver enkelt blomst kommer til sin ret.

Når efteråret banker på har vi temadage, hvor du kan lære forskellige håndværk, som pileflet, kransebinding af tørrede blomster. Senere står julen for døren og dagene med Juleværksted løber af stablen med  julens blomster og grønt i kranse og buketter.

Vintertiden kan bruges på Inspirationsdage sammen med din PC, hvor du kan få gode ideer til at skabe din egen personlige Cottagehave til næste år.

Herunder kan du se datoer på temadagene og melde dig til et af holdene.Vi svarer normalt tilbage på beskeden indenfor et døgn, hvis du ikke hører noget så ring endelig på mobilnr: 22997865 og meld dig til kurset her istedet for.

Vi glæder os til at se dig.

 

Tilmeld dig til inspirationsdag

Inspirationsdage i 2022-2023

Se hele programmet her.

I fuld blomst

Workshop 11 . Pileflet til Gavn og glæde

Lørdag d. 28.oktober. kl. 9-15.30

Pileflet er et meget gammelt håndværk, som du nemt bliver helt opslugt af. Her kan du lære at flette din egen helt unikke Pilekurv. Du lærer om høst og forberedelse af pilen til at flette kurv, eller lave en Juleengel eller et Julehjerte til at hænge på døren. Kaffe/te og let frokost undervejs. (Pris 429,-kr)

I fuld blomst

Workshop . Bind en bæredygtig adventskrans

Søndag d. 20.december. kl. 10.30-12.30

Lær at binde en bæredygtig adventeskrans med alle årstidens materialer fra Kolding geografiske have. Lav den smukkeste krans til Jul med havens og naturens materialer. Tilmelding ved Kolding Geografiske have.

Workshop 12. Bind en bærdygtig adventskrans

Onsdag d. 23. november kl. 19-21.30

Jeg glæder mig til at se dig i Juleværkstedet, hvor du kan lære teknikken i at binde din egen bæredygtige adventskrans, af lokale materialer fra haven og naturen, og lade Julestemningen indfinde sig. Du skal selv medbringe de lys ,du vil bruge, og beskærersaks og varmt tøj er en rigtig god idé.

Kaffe/te og Julebag (Pris 499,-kr inkl. materialer)

2022. Workshop 13. Bind en bæredygtig Adventskrans

Torsdag d. 24. november kl. 19- 21.30

Her kan du lære teknikken i at binde en bæredygtig Adventskrans i årstidens smukke materialer.Der er garanti for begyndende Julestemning og Kaffe/Te med Julebag.Du skal selv have lys med til adventskransen, samt huske beskærersaks og varmt tøj. (Pris 499,-kr inkl. materialer)

2022. Workshop. Sæt dit eget hold.

Kom og vær kreativ i godt selskab med mennesker, du kender og oplev hvad Cottagehaven kan byde på.

Du kan samle et hold på minimum 5 personer og finde noget I gerne vil lære i blomsternes verden. Eksempler fra tidligere hold kunne være: Pilestativer, anlæg et blomsterbed, Brudepigebuketter, Adventskransekursus, hårpynt til brylluppet, Buketbinding. Vi finder sammen en dato , hvor det kan passe for alle og serverer kaffe/te og kage eller en let frokostanretning. ( Som udgangspunkt er prisen 299,-kr for et 3 timerskursus pr. mand, + dagsprisen for materialer). Håber vi ses i  foråret 2022!

Tidligere afholdt i 2020. Skab din egen Cottagehave

Skab din egen Cottagehave.

Inspirationsdag omkring det at anlægge sin egen have i Cottagestil. Oplæg omkring Jordforbedring, Havens rum, gangstier,Vand og andre dekorative elementer i haven. Valg af Cottagehavens planter, frugttræer, buske, klatreplanter, blomster og grøntsager,- tænk farver og strukturer. og ind imellem erfaringsudveksling, snak om og tid til at tegne sin egen “Cottagehave” med de elementer, der tiltaler dig.

 

2022. Workshop 3. Plantetegning.

Lørdag d. 12.marts kl 10-13

Drømmer du om selv at kunne tegne blomsterne i naturen omkring dig eller i haven i små akvareller, så har du her chancen for at lære det af en dygtig illustrator som også arbejder på det kreative område i Kolding geografiske have. Du kan se fine tegninger fra Majas hånd på Instagramprofilen https://www.instagram.com/meapmaja/?hl=da. I år vil Maja også stå for illustrationerne på vores fine frøposer, som vi glæder os til at præsentere her på hjemmesiden siden i marts.

 

Workshop 3. Pileflet til gavn og glæde.

Lørdag i 29.maj kl. 9-16.00

Flet din egen unikke pilekurv, som ingen har magen til. Lær mere om pilens fantastiske egenskaber og teknikken i at flette ting i pil, et håndværk der går langt tilbage i tiden. Ting i Pil passer smukt ind i de fleste haver,- så du kan også flette fuglefoderbræt eller plantestativ.

Pileflet

2022.Floristens tørrede blomster.

Søndag d. 24.April fra kl. 9 – 15.30.

Floristens tørrede blomster. Lær at dyrke dine egne tørrede blomster fra frø til tørret blomst i buketter. Dette kursus foregår i Kolding Geografiske have. Du får prøvet at så dine egne blomster til senere tørring, får også lidt flere frø med hjem, og lærer mere om forskellige måder at tørre blomsterne på. Tilmelding ved Kolding geografiske have.

Tidligere afholdt i 2020. Pileflet

Pileflet passer godt ind i cottagehavestilen. Det giver ro i sindet at arbejde med pilen, og du kan sagtens selv at lære det gamle håndværk, at flette med pil, så kan du her i løbet af foråret melde dig til kurset i Cottagehaven. Har du lyst til at lave en kurv? Et fuglefoderhus?  Eller et plantestativ? Hvis du har en ide om, hvad du gerne vil lave i pil, kan du skrive det i tilmeldingsfeltet nedenunder, og så vil vores dygtige underviser Elsebeth Pedersen sørge for at der er god opblødt pil til vores pilefletterier.  Medbring selv god beskærersaks, skarp snittekniv, en sten ca. 1kg., evt håndklæde, der kan gøres vådt for at holde pilen fugtig.

 

 

I fuld blomst

2022. Workshop 5 . Forårsfornemmelser

Søndag d. 10. April. kl. 10-13.00.

Lær mere om klargøring af blomster til buketten og lær at binde søde fugle-rede buketter og få ideer til andre små fine forårsarrangementer, med bl.a pil, forårsløg, blomster og grønt. Du kan også høre lidt mere om hvordan man bedst dyrker de forskellige forårsløg til buketten.

2022. Workshop 10. Sensommer-kranse

Søndag d. 18. september kl. 10- 13.00.

Blomsterkransen er et symbol på harmoni og kan pynte  på hvilken som helst årstid, her kan du lære at lave de skønne kranse af sensommerens materialer. Du kommer selv med i marken og finder dine materialer, hvorefter du lærer tenikken i at klargøre og binde kransen, som du selvfølgelig får med dig hjem. I prisen er inkluderet materialer og kaffe/te og friskbagt brød. (Pris 429,-kr)

I fuld blomst

2022. Workshop 11 . Pileflet til folk og fæ

Lørdag d. 28 .oktober fra kl. 9-16.00.

Lær det gamle håndværk at flette med pil. Du kan både flette kurve, lave kræmmerhuse til jul eller lave dit eget Fuglebrædt på dette kursus. Du kommer til at høre om hvordan man dyrker og høster pil,- og dygtigt vejledt af Elsebeth vil du kunne få din egen lille helt unikke kurv med dig hjem ved dagens afslutning. Der vil være en let frokost og Kaffe/te undervejs. (Pris 429,-kr inkl. materialer)

Workshop 1. 2021. Forårsstemning

Søndag d. 28.Marts kl. 10-13.00

 

Gå foråret i møde med søde forårsarrangemeneter over temaet fuglereder. Vi skal denne dag lave en fin forårskransebund med blomster og en lille minibuket af havens og naturens materialer på en fugleredebund. Forårstemning, materialer, kaffe og hjemmebag inkl.

2022. Lav din egen eventyrlige forårsbuket.

Fredag d. 20. maj. kl.16-19

Lær at Binde din egen bæredygtige forårsbuket. Du lærer mere om forberedelse af blomster til buketten, hvilke materialer, der er gode at bruge og teknikker til at binde smukke buketter hen over sommeren. Husk beskærersaks og varmt tøj, samt en lile spand til buketten. Kurset afholdes af AOF Odense , hvor du også skal tilmelde dig

2022. Lav din egen sommerkrans.

Fredag d. 3. juni. kl.16-19

Lær at Binde din egen bæredygtige krans af sommerblomster. Du lærer mere om forberedelse af blomster til kransen, hvilke materialer, der er gode at bruge og teknikker til at binde fine kranse hen over sommeren. Husk beskærersaks og varmt tøj. Kurset afholdes af AOF Odense , hvor du også skal tilmelde dig

I fuld blomst

2022. Workshop 2. Floristens skærehave

1.gang Søndag d. 6.marts. kl. 10-13.00. og 2.gang Søndag d. 3. April kl. 10-13

Grundkursus i hvordan du skaber din egen skærehave fra frø til blomst, og hvordandu kan få friske blomster i din stue hele året rundt. Vi kommer omkring hele processen fra fint frø til smuk blomstrende plante i Skærehaven, hvilke planter der er supergode til afskæringsbrug, og hvordan man kan dække sig ind hele året rundt med afskårne blomster fra egen have. På den måde er du selv med at øge bæredygtigheden i den måde du udsmykker dit hjem på, og du får mulighed for at lære om mange forskellige af havens planter, og hvordan man bedst passer dem så de kan belønne dig med en rig og varieret blomstring. Kurset foregår i Cottagehaven og du skal regne med at der bliver lidt hjemmeopgaver imellem de to gange. Kurset er inkl. 10 slags frø til din første Cottagehave.

Pileflet

2022. Workshop 4. At flette med pil.

Lørdag d. 23.April fra kl. 9 – 15.30.

Pileflet passer godt ind i Cottagehavestilen. Det giver ro i sindet at arbejde med pilen og du kan også sagtens lære det gamle håndværk at flette med pil. Har du lyst til at lave en kurv, et fuglebrædt eller et plamntestativ kan du skrive det i tilmeldingsfeltet nedenunder, så vil Elsebeth sørge for at der er god opblødt pil til fletteriet. Medbring selv  varm trøje, god beskærersaks, en skarp kniv, evt. syl og en stor sten til at stabilisere arbejdet undervejs, samt et håndklæde, der må gøres vådt, til at holde pilen fugtig.Undervejs serveres en let frokostanretning. (Pris inkl. frokost og Kaffe/te samt materialer 420,-kr)

Vil du høre om et kursus bliver afholdt igen?

Kontakt os og hør mere. 

Workshop 2. Forårsbuketter med manér.

Lørdag d. 8.April kl. 10-13.00

(399kr inkl. materialer)

Lær at binde flotte buketter af forårets blomster fra haven og naturen. Lær om forberedelse og valg af materialer.Du lærer teknikken i buketbinding, og at sætte de forskellige materialer sammen, så buketten får liv og bevægelse.


Cottagehaven
v/AnneMarie Dupont

Såderupvej 3, 5540 Ullerslev
CVR: 39449803
Mobil:+45 22997865
Mail: amdk@cottagehaven.dk

Telefontid:
Tirsdag- fredag kl. 9.00-17.00
Lørdag kl. 9.00-13.00
Bestil helst inden kl 14,
til levering i morgen.

Vi glæder os til at høre fra dig

 

 

Gårdbutikken er åben:
Hver weekend torsdag-søndag
fra ca.15. april-15. oktober