Om Cottagehaven

Vi vil gerne udbrede glæden ved at arbejde med årstidens blomster og inspirere dig til at vælge bæredygtighed.

Om os

Jeg har vist altid elsket at have med blomster at gøre, tror jeg. Lige fra vi derhjemme gik aftentur langs vejkanten og fandt nye arter til det lille herbarium, som mor og jeg havde startet. Vi samlede blomster, pressede dem i de gamle telefonbøger og satte dem fint op på hvide sider med tynde stykker tape, der holdt stilkene på plads. På den måde blev vi som børn opmærksomme på de enkelte blomsters særpræg, for der gik lidt sport i at kunne finde nye arter, som vi endnu ikke havde presset, for derefter at finde ud af, hvad de hed i ”Naturens blomster i farver” og stolt sætte trofæet ind i albummet med de mange forskellige pressede blomster. Grøftekantens blomster var smukke, lette og med stor variation, vi kunne finde virkelig mange forskellige i løbet af en sommer, – slet ikke som i dag, hvor vegetationen i grøftekanterne er meget mere ensformig.

Senere fik jeg lov til at komme med min mor til blomsterbinding i Varde. Jeg følte mig meget ”voksen”, og der blev grundstenen nok i virkeligheden lagt til at interessere sig mere for, hvordan man kunne sætte blomsterne sammen i arrangementer. Da gymnasiet og et ophold i Norge var overstået, tog jeg en uddannelse i blomsterbinding ved Beder Gartnerskole. Det var spændende, og der var en rigtig hyggelig og kreativ atmosfære, lige beregnet til at lære noget i. Det førte til, at jeg havde kurser på aftenskole i Blomsterbinding og fik på den måde også erfaring i at formidle håndværket til andre.

Skæbnen ville, at jeg alligevel bestemte mig for at søge ind på sygeplejeskolen, – det var et sikkert job i en tid med arbejdsløshed, og i slutningen af firserne stod jeg som nyuddannet sygeplejerske, – der hurtig kom i arbejde. Jeg fandt en handyman, og vi flyttede ud på gården her,  blev gift, og vi fik vores 4 søde børn. I starten havde jeg nogle år med blomsterbindingshold herhjemme i køkkenet og nød dette fristed. Men børn og job tog mere og mere tid, og så måtte undervisningen lægges lidt ud i aftenskoleregi.

I tidens løb har der været en del som har bedt mig arrangere blomsterne til deres bryllup, lave brudebuketten eller hjælpe med udsmykningen ved et særligt event,- og det været en dejlig udfordring i hverdagslivet.

Imens børnene voksede til fulgte interessen i at få en fin have ud af pladsen her omkring huset. Der var mange gamle træer og buske, og rammen for haven fik lov at blive stående.Vi lavede en plan for vores familiehave. Det at have en plan for, hvor man vil hen er altid en god ting, og haveplanen blev brugt. Det tog bare længere tid at nå målet, end først beregnet, og hvad jeg ikke var helt klar over dengang, var også at vores drømme om og behov for forskellige funktioner i haven ændrer sig over tid. På en måde er der altid mulighed for at føje til eller slette lidt på det store lærred, og det har vi benyttet os af.

Børnene blev  store, og i 2017, tog jeg en stor beslutning og sagde mit arbejde op, og gik med drømmen om selv at eje en Blomsterbutik med egen bæredygtige produktion af blomster og grønt og tillige gøre stedet her til kursusvirksomhed med kreative inspirationsdage.

Vi har altid forsøgt at drive gården med omtanke for naturen og miljøet og med bæredygtigheden i højsædet. Ideen om at produktionen i sig selv ikke må belaste naturen, – men tværtimod kan berige.

Derfor bruger vi ikke pesticider, men anvender økologisk gødning og jord i dyrkningen af vores blomster og grønt, så planterne bliver stærke og sunde. Og vi sørger for et sædskifte, så jorden ikke udpines og specielt bierne nyder godt af dette, men også det andet dyreliv, der findes i naturen. Og sidst men ikke mindst arbejder vi på, at tingene laves og sælges lokalt i den årstid, hvor de naturligt forekommer i Danmark. Enkelte ting må jo gøres fra et traktorsæde, men vi har uden tvivl en del mere manuelt arbejde med at drive jorden CO2 venligt, og det tror jeg holder os sunde og friske.

Mange internationale undersøgelser viser at haven, naturen og arbejdet i jorden derude i sol og vind, kan hjælpe dig med at komme i fin form fysisk, såvel som psykisk og finde den ro og balance, der skal til for at overkomme de svære perioder, der findes i de fleste menneskeliv.  At så sine frø og se det forskellige vokse og gro og belønne dig med skønne sansemæssige oplevelser og en stor frodighed, er i mit hoved noget af det, der heler dig allerbedst som menneske.

Belønningen får vi så rigeligt i de smukke oplevelser, vi får hver eneste dag.

Både når vi bevæger os rundt i det brusende blomsterhav, derude i marken, og når jeg kan være med til at udbrede glæden ved at arbejde med årstidernes blomster og grønt, på inspirationsdage, hvor kreativiteten blomstrer, og måske allermest i behandlingsmæssig sammenhæng, når jeg kan være med til at hjælpe mennesker med stress tilbage til et liv fyldt med livsglæde, selvværd og overskud.


Cottagehaven
v/AnneMarie Dupont

Såderupvej 3, 5540 Ullerslev
CVR: 39449803
Mobil:+45 22997865
Mail: amdk@cottagehaven.dk

Telefontid:
Tirsdag- fredag kl. 9.00-17.00
Lørdag kl. 9.00-13.00
Bestil helst inden kl 14,
til levering i morgen.

Vi glæder os til at høre fra dig