Hjerte tegnet med morgenfruer i græsset.


Morgenfrue Calendula officinalis, Scottish marigold.
Historie: Morgenfruen eller Scottish Marigold, har igennem historien været brugt meget til medicinske formål. Den modvirker menstruationssmerter og feber. Den har været brugt i kræftbehandlingen og imod forskellige sygdomme i mave-tarmsystemet. Den har en helende effekt og kan bruges ved helingen af sår, da den både har en antiinflammatorisk og desinficerende effekt. Man mener også at nogle af de gode indholdsstoffer i morgenfruen reducerer smerter, når den påføres huden. Afkog af Morgenfruen blev i gamle dage brugt som et blegemiddel til håret, for at få lyst sommerlook,- så det er jo et forholdsvist uskyldigt forsøg værd, hvis man gerne vil være blond.
Morgenfruen vokser vildt på den nordiske europæiske halvkugle. Kan bruges til drys på salat eller i tørret tilstand som farve og smagsgiver til mange retter.
Farve: Forskellige friske gule -orange farver, findes både i enkelte og dobbelte udgaver. Blomstrer også i August, hvor mange andre sommerblomster holder en varmepause.
Højde: 50-60 cm høje
Voksested: Gerne solrigt, tåler udtørring og elsker varme.
Sås: Direkte på voksestedet, Selvsår sig gerne på andet år, men er nem at luge/ hakke væk, hvis du synes det bliver for meget.
I vasen: Tages ind og trækker vand et par timer inden den bruges i buketter. Fjern noget af bladmassen, så holder blomsten længere. Når den plukkes nyudsprunget holder den ca. 7 dage.