Vi kender det alle sammen, det med at luge, grave op, brænde af, stønne og pruste over den mest hårdføre og forhadte kål af alle og alligevel kommer skvalderkålen igennem og noget overlever altid. Men måske skulle vi hellere bruge energien på at acceptere den er der i en vis udstrækning og se den som et sundt kosttilskud. Udover de grønne fibre, indeholder skvalderkål B- og C-vitaminer og forskellige stoffer som forebygger gigt.

Om foråret er skvalderkålens blade en fin krydderurt med en smag af persille og peber og kan snildt bruges i både fars- og gryderetter, pandekager, pizza og salater. Tilmed kan man her i foråret bruge planten som spinat, eller i stedet for kål i en stuvning. Man kan også sagtens blande spæde skvalderkål i grøntsagsjuice og få et grønt energiboost.

Forårspesto af skvalderkål til søndagsfrokosten varsler at foråret er på vej.

Men den bedste opskrift med skvalderkål er dog at lave denne Pesto, gerne i en blender:

2 dl friske blade af skvalderkål,

2 tsk citronsaft,                                                                                      

1 ½ dl olivenolie,

50g parmesan

30g pinjekerner,

 1-2 fed hvidløg