Helianthus annues, Solsikke  ”Velvet Queen”  .

Solsikke “Velvet Queen”

Historien: Solsikken er en fantastisk blomst som oprindeligt voksede i Aztekerriget i Mexico, og var en højt værdsat næsten guddommelig solblomst.. Den kom til Europa i det 16.århundrede, som den kendte store solformede blomst på meterhøje stilke. Den udvikler sig fra frø til blomst på kun 60 dage. Derfor kan det også være en god ide at så solsikker flere gange i løbet af sommeren.

Navnet kommer af det græske Helios, der betyder solen og anthos, blomst, altså solblomst og navngivet annuus af Linneé, fordi den er etårig.

Farve: Denne sort er gyldenbrun til mørkere fløjlsagtig rødbrun.

Højde: Ca 150-180cm, Stærke oprette stængler også i den åbne blomstermark har langt de fleste støttet hinanden og holdt sig oprejste.

Voksested:  Gerne fuld sol og tåler let udtørring, når den først er i gang med at vokse.

Sås: Solsikken er usædvanlig nem at have med at gøre. Kan sås direkte på voksepladsen i april- maj, men man kan også forspire nogle i en potte indendørs, akklimatisere dem til udendørs temperaturer om dagen og så plante dem ud på blivestedet i maj måned.Så er de hurtigere i blomst.

I vasen: Solsikker holder godt i vasen, hvis de plukkes ind om morgenen når duggen er væk og sættes køligt i vand et par timer, Jeg plejer at tage de nederste store blade af, da stilken ellers prioriterer at suge vand op til disse, førend til blomsten.