Salvia viridis, Salvie, “Blue Monday”, selvom det er lørdag idag;-)

Giver et fint lillablåt indslag I blomsterbed og Skærehave. Den blomstrer først på sommeren, og kan klippes ned for derefter af give endnu et flot blomsterflor i september. Kan også sås af flere omgange, for at du altid har friske blå blomster at bruge i buketter og senere tørrede kranse.

Salvia viridis stammer fra Middelhavsområdet og Iran. Den har været beskrevet siden 1596 og navnet Salvia kommer af salveo, ”jeg er rask”, og beskriver den gode helende virkning nogle salviearter er kendte for. Viridis betyder grønt og refererer til det grønne, levende løv i mange Salviearter som symboliserer ungdom og livskraft.

Farve: Mørk lilla -blå.

Højde: 40-50cm

Sås: direkte på voksestedet i april og dette kan gentages med en måneds mellemrum hen over sommeren, så har du altid blå blomster til dine buketter. Sås i ½ cm dybe riller og dækkes let.

Voksested: Solrig til halvskygget vokseplads i næringsrig jord. Kan bruges i blomsterbedet, skærehaven og som krukkeplante.

I vasen: Meget holdbar i afskåret tilstand. Kan også tages ind og tørres for at blive brugt i tørrede kranse om vinteren.

Dusksalvie “Blue monday”