Du tænker måske: Hvad kan man mon få ud af en dag med pileflet?

Og det er faktisk slet ikke så lidt endda:-)

Jeg har selv flettet med pil af og til, når lejligheden bød sig indenfor de seneste 10 -15 år, og altid nydt både at kunne få en afslappende dag og et eller flere små fine produkter med sig hjem, som fremadrettet kunne være til gavn og glæde i husholdningen eller havens rum.

Udover at du på et ”Fletterton”, får mulighed for at lære teknikken i at flette en pilekurv fra bunden af under kyndig vejledning af Elsebeth, så får du også en unik lille kurv med hjem, og en god portion indsigt i og respekt for det håndværk, der ligger bag kurveflet.

Et gammelt ordsprog siger, at man bliver følsom af at flette med pil. I hvert fald oplever mange, at når de først har sat sig til rette på et pileflettekursus, og de første par minutter fået snakket sammen med de andre håbefulde kurvemagere, – så bliver der ofte en meget stille og koncentreret stemning- hvor alt andet lukkes ude, og det bliver måske lidt nemmere at mærke, det der virkelig rører dig.

I pilebarken er der et stof der ligner Acetylsalicylsyre, som også er i kamillete, – og dette har en beroligende effekt, når det optages via huden. Det er måske også en af grundene til at det er rart at flette med pil.

Selv mener jeg også, at der er en del Mindfulness i at flette med pil, fordi du giver dig selv lov til kun at koncentrere dig om denne ene ting en hel Flettedag. Man får mulighed for at være helt tilstede her og nu med pilen som fra naturens side har sit eget liv, både hvad farve og retning på angår. Resultatet bliver måske ikke altid, som man havde forestillet sig, men det er næsten helt sikkert, at man kommer til at elske sit eget lille værk som man har lagt tid og kræfter i.

I det hele taget er det også meget inspirerende at se alle de forskellige kurve, der kommer ud af stort set det samme materiale og med den samme vejledning undervejs.

Så svaret må være en opladning af inspiration, hygge, ro, og velvære,- men kom selv og oplev det, når vi næste gang har flette dag i Cottagehaven d. 10.november.

Du kan se mere og tilmelde dig her https://www.cottagehaven.dk/inspirationsdage/