I Cottagehaven vil vi også gerne kunne huske lidt af sommeren, når det bliver mørkt i november og koldt i januar, – så nogle af blomsterne tørres nu og kan bruges i buketter og kranse til den tid.

Jomfruen i det grønne

I år har vi Statice, Jomfruen i det grønne, en storblomstret røllike og Pompom zinnia, samt sirgræsser som alle egner sig godt til dette. Vi skal også bruge lidt grøn eller grå bladmasse til arrangementerne, og der har jeg i år fundet Artemisia, som egner sig godt til dette og så dufter den oveni købet.

Blomsterne skal tages ind, når de er på deres højeste, når farven er mest intens og for staticens vedkommende, når de er helt udsprungne. I mange Statice sorter har de indre bægerblade en anden farve, og de skal først tages ind til tørring, når det her inderste hold blade kommer frem i den nye farve. Andre som f. eks Helichrysum skal tages ind imens de er i knop, da de i tørringsprocessen springer mere ud.

Staticen her med de nye bægerblade er klar til tørring

Blomsterne skal helst plukkes ind en solskinsdag med lidt brise, og da gerne midt på dagen. Jeg bundter dem i små håndfulde, ikke for store bundter, da de så kan have svært ved at tørre hurtigt nok og med en elastik omkring, fordi den automatisk trækker sig sammen efterhånden som stilkene kommer til at fylde mindre.

I 1960érne og 70érne havde ethvert hjem med respekt for sig selv en blomsterkrans eller to hængende og teaktræskommoden .og nu er de tørrede kranse igen på vej frem, som et romantisk retrospektivt alternativ til udsmykningen i hjemmet. Et mere levende og naturligt indslag i indretningen end silkeblomsterne, som er helt stationære. Det er lidt ligesom den kunstige Nattergal i HC. Andersens eventyr, der nok er smuk, men ikke synger nær så kønt som den ægte.

Blomsterkrans af Zinnia røllike, statice, og græsser

I naturen findes både Røllike og Rejnfan, samt forskellige græsser du kan nå at tørre endnu til vinterens smukke håndværk. God fornøjelse!

Masser af tørrede blomster i Cottagehavens gårdbutik