Brudeslør. Gypsophila elegans.
Er en et- årig yndig sommerblomst, som er en fin ledsager i sommerens buketter. Her sår vi den i blomstermarken flere gange i løbet af sæsonen.
 Brudeslør blomstrer efter ca. 6 uger, og det kan være en god ide at så af flere omgange. F. eks hver 3. uge, for til stadighed at have blomster at tage ind af.
 
Voksested: Gerne sol og lidt kalkrig jord. Let vanding kan være godt i perioder, men helst på lidt mager jord, gødning vil kvæle dem. Hvis du ikke klipper stilkene helt ned ved plukning, kan planten skyde igen 3-4 gange i løbet af sommeren fra de tilbageblevne bladhjørner.
 Brudeslør vokser vildt i Østeuropa, Asien og Nordafrika. Men dyrkes til brug i blomsterhandelen hele året rundt både i Holland og Israel.
 
Brudeslør kan bruges både i små og store haver, den er god at så imellem løgplanter og tidlige stauder da den vil være med til at dække gamle blade, fra andre planter og give lethed i blomsterbedet. Den kan også sagtens anvendes i krukker.
I vasen: Tag en spand koldt vand med ud når du skal klippe brudeslør ind. Helst om aftenen, når blomsterne er udsprungne og lad dem står køligt og mørkt og trække vand natten over, så er de klar til at binde smukke buketter af dagen efter og holder en lille uges tid i vasen.
Navnet Gypsophila elegans refererer til den kalkrige jord Brudeslør holder af, nemlig gips eller Calciumsulfat (Gypsom) og elegans betyder såmænd bare ”den elegante”. Hvilket man kun kan være enig i.