Stolte Kavalér. Cosmos bipinnatus . “Picotee”.

Smuk let sommerblomst, med stort potentiale til buketter. Den giver en lethed i både blomsterbed og buket og er nem at dyrke her i Danmark. Det er en yndet plante for bier og sommerfugle, og senere er de forskellige mejser og musvitter vilde med frøene. Jo mere du klipper ind af blomster fra den jo mere blomstrer den, ja faktisk kan den sagtens blive ved med at sætte nye knopper og blomster langt ind i november, – hvis ikke frosten kommer først.
Cosmos bipinnatus, er en forædling af den oprindelige Cosmos som kommer fra Sydamerika og Mexico, De spanske præster dyrkede dem i deres haver i Mexico. Blomsterne blev navngivet Kosmos, der betyder harmoni på græsk, og bipinnatus på baggrund af de fint ordnede blomsterhoveder, med kronbladene placeret symmetrisk overfor hinanden to og to.
Farve: Dobbelte hvide blomster med bordeaux rød kant.
Højde: Kan blive op til 100cm hen på året.
Voksested: Gerne solrigt med vokser også på halvskygget sted.
Sås: Indendørs fra marts – april og udendørs i april- maj. Regn med 3-4 uger inden du har mulighed for at plante småplanterne op i små potter, hvor de gror videre et par uger inden de plantes ud. Når de små planter har 3 bladpar, kan de knibes tilbage og danne flere stilke at blomstre på i løbet af sommeren.
Dette er en nem plante at dyrke, når man blot sørger for at de ikke tørrer helt ud lige efter udplantningen. Du kan også selv tage frø af Cosmos på en varm dag hen i august september, og tørre dem et lyst og luftigt sted i 14 dage. Kan herefter gemmes et mørkt køligt og tørt sted frem til såning næste forår.
Når faren for nattefrost er ovre, kan de plantes ud på voksestedet, gerne i grupper, så de støtter hinanden i væksten. De er nøjsomme og klarer sig fint uden gødning og med kun lidt vand.
I vasen:  Man kan skolde stilkenderne i 80 grader varmt vand 20 sek. Så holder den gerne en uges tid eller mere.