Tobaksplante. Nicotiana alata. “Tinkerbell”

Historien: Denne sort af Tobaksplanten er en letdyrkelig variant af den oprindelige Tobaksplante, som kom til Europa fra Brasilien og Argentina med de første opdagelsesrejsende allerede i 1540érne. Men allerede Columbus´s søfolk, havde i 1492 beskrevet, hvordan de indfødte i Sydamerika rullede og røg bladene. Planten blev navngivet efter en Portugisisk Ambassadør, Jean Nicot, som sendte tobaksfrø til det franske hof, for at kurere dronningens søn, Francois d. 2., som led af kraftige migræne anfald.  I det næste århundrede blev brugen af tobak mere udbredt, skønt den stadig var forbeholdt den mest velstående del af samfundet.
Farve: Sødtduftende røde med limegrøn bagside, små femstjernede blomster.
Højde: 80- 100cm høje
Voksested: Let solrig til halvskygget plads i veldrænet næringsrig jord.
Sås: Indendørs i februar – marts efter al fare for nattefrost er overstået. Blomstrer efter 10 uger. Frøene er meget små og kan med fordel blandes med sand for bedre at blive fordelt på såjorden, må ikke dækkes da frøene behøver lys for at spire. Jorden holdes let fugtig nedefra, og frøene spirer efter ca. 14 dg ved 18-22 grader. Udplantes når faren for frost er helt overstået.