Solhat. Rudbeckia hirsutum.
Er en sund plante med margueritlignende dobbelte blomster i forskellige varme gule og brune nuancer, den bliver ca 60-80 cm høj.
Sås: Indenfor i feb-april v. ca 20 grader i frøbakker og dækkes kun let med vermiculite. De vil gerne have lys for at spire nemlig og vil komme op af jorden indenfor 7-14 dg. De prikles op i potter og kan akklimatiseres i maj måned og plantes ud, når faren for nattefrost er overstået. Planterne er ret hårdføre og nøjsomme mht. jordens beskaffenhed, – men vil gerne have fuld sol og lidt fugt, får de det er de til gengæld meget sunde planter, der blomstrer fra juli-november. Hvis jorden har tendens til at tørre helt ud på de solpletter du har i haven er det vigtigt at huske at vande hver anden dag, da planterne ellers kan kollapse.  Dog ideel til begynderhaven. Blomsterne er attraktive for bier og sommerfugle, og om vinteren er blomsternes frøstande meget attraktive for havens småfugle.
I vasen: Blomstrer fra juli-november, hvis du er heldig. Tages ind om aftenen og sættes straks i vand nogle timer, inden de skal bindes i buket. Kan nemt holde sig 7-10 dage i buket.
 Rudbeckia hirsutum stammer fra USA, navnet blev givet af Carolus Linneé for at ære sine lærerer Olof Rudbeck, både den Yngre(1660-1740) og den Ældre(1630-1702, som begge var professorer i botanik.
Hirta kommer af det latinske hirsutus, som betyder dækket af hår og som refererer til de behårede stængler planterne er i besiddelse af. Rudbeckia hirsutum bruges ofte som etårig plante, men er i familie med Rudbeckia´er, som er stauder og altså kommer igen år efter år.
 
.