Brudeslør. Gypsophlia elegans “Covent Garden”

Brudeslør,, gypsophila elegans

Historien: Brudeslør eller Gypsy kommer oprindeligt fra Østeuropa, Asien og det nordlige Afrika. Den har været kultiveret i England og beskrevet siden 1759. Brudesløren er i familie med nelliken og bruges både frisk og tørret.

Efter i længere tid at have været sat ud på et sidespor vinder den nu igen terræn og bruges ofte ved bryllupper som solitærblomst, dvs. kun denne lette hvide blomst sammen med grønt. Brudeslør findes også i en lysere og mørke rosa nuance.

Gypsum betyder gips og refererer til den kalkholdige jord de gerne vil gro på og elegans betyder bare elegante, som de virkeligt også er.

Farve: Hundredvis af små hvide lette blomster, på tynde luftige stilke

Højde: Ca. 40-50 cm høje

Voksested: Kalkholdig let jord uden særligt stort næringsindhold. Skal ikke gødes undervejs hvis du vil have mange blomster.

 Sås: Sås på blivestedet når faren for nattefrost er overstået i 0,5 cm rille, frøene vil gerne have lys for at spire, så de skal ikke dækkes til, men vandes let. Kan ikke tåle overvanding. De kan også forkultiveres indendørs i såbakke for tidligere blomstring og plantes ud i maj måned. Brudeslør blomstrer ca. 6 uger efter såning. Hvis du sår brudeslør flere gange i løbet af sommeren, har du hele tiden friske blomster til at tage ind i stuen. Du kan evt. selv tage frø af brudesløren i slutningen af august, ellers er der mulighed for at de selvsår sig året efter.

Brudeslør i buket

 I vasen:Tag spanden med vand med,når du plukker brudeslør ind om aftenen inden du skal bruge dem, og sæt dem straks i vand. Lad dem trække i vandet natten over, og de er klar til at bruge i dine arrangementer, som det der letter og gør buketten harmonisk. Hvis du vil tørre brudeslør, tager du dem ind og hænger et luftigt tørt sted med hovedet nedad, så er de næsten ligeså fine lette som i frisk tilstand til at bruge i vintermånederne.