Nicotiana alata, “Limegreen Tobacco”.

“Limegreen Tobacco”

Historien:Denne sort af Tobaksplanten er en letdyrkelig variant af den oprindelige Tobaksplante, som kom til Europa fra Brasilien og Argentina med de første opdagelsesrejsende allerede i 1540érne. Men allerede Columbus´s søfolk, havde i 1492 beskrevet, hvordan de indfødte i Sydamerika rullede og røg bladene. Planten blev navngivet efter en Portogisisk Ambassadør, Jean Nicot, som sendte tobaksfrø til det franske hof, for at kurere dronningens søn, Francois d. 2., som led af kraftige migræne anfald.  I det næste århundrede blev brugen af tobak mere udbredt, skønt den stadig var forbeholdt den mest velstående del af samfundet.

Farve: Sødtduftende limegrønne små femstjernede blomster.

Højde: 50- 60cm høje

Voksested: Let solrig til halvskygget plads i veldrænet næringsrig jord.

Sås: Indendørs i februar – marts efter al fare for nattefrost er overstået. Blomstrer efter 10 uger. Frøene er meget små og kan med fordel blandes med sand for bedre at blive fordelt på såjorden, må ikke dækkes da frøene behøver lys for at spire. Jorden holdes let fugtig nedefra, og frøene spirer efter ca. 14 dg ved 18-22 grader. Udplantes når frosten er helt overstået.

I vasen: Fint holdbar i vase når den plukkes nyudsprunget og sættes direkte i spand med vand, hvor den trækker nogle timer inden den bruges i buketter.Holdbarhed 8-10 dg.