Scabiosa atropurpurea, “Salmon Queen”

Scabiosa “Salmon Queen”

Historien: Planten vokser vildt i Middelhavsområdet og det vestlige Asien samt i Nord Afrika. På vore breddegrader er den en etårig sommerblomst da den ikke kan overleve nattefrosten.

De små nålepude-blomster virker tiltrækkende på bier og sommerfugle og er meget anvendelige både i blomsterbedet, men også i en blomstereng eller skærehave. Til afskæring kan du bruge ligeså mange du vil, og de skyder til stadighed også hen i efteråret nye skud, der blomstrer indtil frosten kommer.

Navnet kommer af scabies eller kløe, da man i gamle dage mente at de medførte kløe, vores dages Scabiosa har dog slet ikke den effekt og er behagelige og nemme at arbejde med. Atropurpurea refererer også til oprindelige arter med er meget flot mørk bordeaux næsten De små nålepude-blomster virker tiltrækkende på bier og sommerfugle og er meget anvendelige både i blomsterbedet, men også i en blomstereng eller skærehave. Til afskæring kan du bruge ligeså meget du kan af dem og de skyder til stadighed også hen i efteråret nye skud, der blomstrer indtil frosten kommer. Navnet kommer af scabies eller kløesort farve i blomsterne.

Farve: Små rosa pudeformede blomster 5-7 cm i diameter

Højde: Bliver hurtigt op til 60 cm høje hen på året.

Voksested: Gerne solrigt.

Sås: Gerne på blivestedet, men kan også forkultiveres indendørs i marts/april måned, ca. en måned inden de kan plantes ud når faren for nattefrost er ovre. De blomstrer ca. 80 dg efter såning og kan klippes lidt ned efter såning for at få endnu en flot blomstring i sensommeren.I milde vintre kan denne blomst overvintre og blomstre tidligt igen næste år.

I vasen: Scabiosa holder sig gerne 7-10 dage i vase når de tages ind nyudsprungne og sættes direkte i varmt vand.