Den hemmelige smukke hvide blomt”

Historien: Den her skal du ikke snydes for! Indbegrebet af elegance og lethed. Der er tale om en smuk hvid let sommerblomst, som giver ynde og lethed til en buket. Denne lille hemmelige blomst er en ekstra gave til dig fra Cottagehaven, den er leveret i frøsortimentet som en gave, desværre kan jeg ikke finde ud af navnet på den, men hvis jeg ser den til salg igen, skal jeg offentliggøre den til alle, der har fået Julekalenderen. Men pyt, i denne blomst får du en holdbar sød og anvendelig sommerblomst, som er svær at undvære når man først har haft den i sin have. Den er nok i familie med Ridderspore.

“Den hemmelige”

Farve: helt hvide små lette blomster, der virker som brudeslør i buketten.

Højde: Ca. 50 cm

Voksested: sol til halvskygge

Sås: Direkte på voksestedet i maj, holdes let fugtig indtil den er i gang med at vokse. Kan også forkultiveres indendørs i marts -april i let såjord og overdækkes med plast indtil frøene er spiret. Herefter udplantes når al fare for nattefrost er overstået. Du kan selv tage frø af den fra år til år,- når blomsten er afblomstret kommer der små bælge som kan tørres færdig og tømmes for små sorte frø.

I vasen: Holder let op til en uges tid, når den plukkes nyudsprunget om morgenen, og kommer i vand med det samme. Jo mere du plukker jo længere blomstringstid, Kan evt. støttes af staudestativ for mere opret vækst eller plantes et beskyttet sted hvor den kan støtte sig til andre planter f.eks Storkenæb og roser.