Fjergræs, “Pheasant tail”, Anemanthele lessioniana

Hed tidligere Stipa Arundiaceae.)

Historien: Græsart, der vokser vildt på New Zealand bl.a. Navnet kommer af anemos som betyder vind og anthele som betyder florlet. Den findes i mange arter både et og flerårige. Den er smuk både til afskæring og i blomsterbedet, hvor den tilføjer lethed og variation.

Farve: Purpurlillagrøn når græsstrået springer ud til mere gyldent ved høsttidspunktet.

Højde: Op til 120cm

Voksested: Gerne sol til halvskygge

Sås: direkte på voksestedet i april og maj, men kan også sås indendørs i april og plantes ud senere, skal dog så vandes godt ved omplantning. Når rødderne først er kommet i gang, vokser den dybt og er ikke så følsom for tørre perioder. Derimod kan den ikke lide for meget fugt om vinteren, og dette kan bevirke, at den kun optræder som etårig græs ved meget fugtige vintre i Danmark. Desuden kan frostvejr med over 10 minusgrader medfører, at den dør om vinteren.

I vasen: Holdbar op til en måneds tid i vasen, men kan også tages ind og tørres til senere brug.

Fjergræs “pheasants tail”