Celosia Argentea. Var.” Spicata”. Rosa fjerbusk.

Rosa Fjerbusk i fint selskab

God hårdfør Sommerblomst, der kan sås på blivestedet. Den minder lidt og græsser, når den bruges i buketter. De lyserøde fjerduske egner sig godt til friske buketter, men kan også tages ind og tørres til senere brug. Celosia kommer oprindeligt hertil fra Kina og det østlige Indien og er første gang beskrevet i begyndelsen af det 18. århundrede og optræder i frøkataloger allerede i midten af 1800-tallet.  Navnet på varianten Spicata henviser til de spirformede blomster. Kaldes også “Ladyfingers” på engelsk., og ja ligesom kagerne Tiramisu.

Farve: Cremefarvede til rosa fjerduske.Blomstrer fra juli-oktober,- når man klipper det visne af eller bruger rigeligt til buketter.

Højde: ca 50-60cm

Voksested: Solrig plads med god næringsrig jord.

Sås: På blivestedet når al fare for nattefrost er ovre i 2 cm dybe riller, der dækkes let.

 

I vasen: Holder den længe ofte op imod et par uger. Den kan også tørres og bruges i løbet af vinteren. Du kan sagtens selv tage frø af Fjerdusken.