Denne dags blomst er smuk i mange sammenhænge og kan bruges i både frisk og tørret tilstand.

Amaranthus caudatus viridis, Green-love-lies-bleeding.

Farve: Grønne hængende rævehaler, der først er sammensat af små limegrønne blomster som sidenhen afløses af mere cremegrønne frøstande.

Højde: Kan blive op til 120cm hen på året.

Voksested: Gerne solrigt med vokser også på halvskygget sted. Ikke alt for fugtigt.

Sås: gerne på blivestedet, men først når faren for nattefrost er overstået, eller kan forkultiveres indendørs og plantes ud senere for tidlig blomstring, men den er ikke så glad for at blive flyttet, så det er lidt sværere.

I vasen: Rigtig god til afskæring, pil evt de store blade af stilken,- de fylder meget og visner først. Resten af planten er meget holdbar i vase minimum 14 dg.

Rævehaleamaranten findes i både oprette og hængende sorter og både i vinrøde og grønne nuancer. De lange haler bevarer farven over lang tid og er også yndet til buketter pga. dens gode holdbarhed. Planten er navngivet: ”planten, der ikke blegner” på græsk, og det passer meget godt på denne, som har en virkelig lang holdbarhed, og kan tages ind til tørring med halerne hængende nedad i 8-10 dage under gode varme tørre forhold.