Hvis du holder efterårsferie eller bare snart har weekend, så nyd sommerens sidste flotte farver ude i naturen. Jeg synes bladene er så smukke specielt når de sættes sammen med hortensia og bær, kastanjer, græskar og georginer i varme farver. Så den anden dag, da der var 20 grader på terrassen i oktober, måtte jeg bare derud og nyde det. Heldigvis var min datter hjemme fra Århus og med på ideen om lave en kreativ hyggeeftermiddag og her er nogle ideer til hvad du kan bruge efterårets overflod til.

Sød blomsterlygte til efterårsbordet

Efterårslygter med blade

Lav et par lygter af syltetøjsglas hvor du enten limer blade på, eller som her trækker bladene forsigtigt på en ståltråd som du binder rundt om glassets kant. Her har vi brugt grøn-gule egeblade og røde blade af vin.

Små kuvertbuketter

Eller lav kuvertbuketter af rødspættede vinblade som vikles udenom en lille enkel buket af hortensia , bær evt. let græs eller brudeslør. Bindes med et stykke rustik snor.

 

 

Drivhus med lille blomsterpynt på toppen og lyngpotter med blade inden i.

Fuglebur med græskarpynt

Find forskellige sjove ting frem fra gemmerne og dekorer dem med blomster og blade i efterårs – farver. Her er de lavet i oasis.