Gårdbutikken blev åbnet i fredags med en lille reception,- hvor jordbærtærten var en del af hvad juni byder på i Cottagehaven. På opfordring kommer her lige opskriften,- så kan du lave din egen imens der stadig er jordbær.

Lav en mørdej af : 250 g hvedemel, 100 g smør(stuetemperatur),100 g sigtet flormelis,1 æg, og fintrevet citronskal af 1 citron.

Rulle denne ud imellem 2 stk. bagepapir og læg den i tærteformen (ca. 28 cm i diameter). Sæt den i fryseren imens du laver fyldet.

Lav en mazarinmasse af : 100 g smør, 100 g sukker, 2 hele æg, 100 g mel, 100 g revet marcipan. Fordel dette på den afkølede tærtebund. Bages ved 200 g i ca 20-25 min,- til den er lysebrun. Imens kagen er varm lægges ca 75 g chokolade på og smøres ud i et jævnt lag.

Herefter laves kagecreme,- enten i form af cremepulver der piskes op, eller af 2 æg med 2 spsk sukker, 1 tsk vanillesukker, 1/2 l mælk og 1 spsk maizenamel, som piskes sammen og varmes langsomt op under omrøring til det tykner. Afkøles  og blandes med flødeskum pisket af 21/2 dl fløde, og lægges på tærten i et jævnt lag. Herefter pyntes med jordbær i skiver. Hvis man lægger den første krans af jordbærskiver yderst og fortsætter ind imod midten, kan kagen pyntes som en blomst. Til sidst drysses lidt hylde blomster eller rosenblade på kagen.

God eftermiddagshygge!