Hestene i morgensol.

Der findes ikke noget bedre i denne tid, end at slå alarmen fra og overvinde trætheden, for at komme ud i den tidlige sommermorgen og stille og roligt gå igang med at plante ud i blomstermarken. Fuglenes morgensang og af og til lidt musik med “Dreamers Circus” i højtaleren er ikke den værste start på dagen og så er der selvfølgelig hestene med dug på koderne i marken ved siden af.

I denne varme tid kommer de ind i stalden midt på dagen, og sover ude de få timer det er rigtig mørkt. Det plejer at gå rigtig godt med det. Vi hilser på hinanden om morgenen og så lunter de af igen, men ikke længere væk, end at de også kan høre  musikken, tror jeg. Så går vi der i hinandens selskab, på hver sin side af hegnet, og nyder morgenluften,.eller sådan troede jeg det var….

Men pludselig i sidste uge, uden at jeg havde hørt nogen lande i min blomstermark, stod altså Soffy, den yngste på 10 år ved siden af mig og smagte hurtig på en af blomsterne, inden hun pænt gik ud langs hegnet igen og græssede videre under hegnet; dog nu på min side af hegnet altså i blomstermarken. Jeg hentede hendes grime, og hun gik ligeså pænt med ind i sin fold igen. Det scenarie gentog sig en 3-4 gange, indtil vi blev enige om, at hvis hun virkelig syntes, det var så godt at være udenfor folden,- så kunne hun komme ind i stalden lidt og stå. Basta!

Det var hun ikke helt tilfreds med, og først, da storesøsteren på 14 år kom derind også, faldt roen over de to.

Så blev der slået under hegnet, og alt det andet, vi kunne gøre for, at hun nu kunne se og mærke, at hun skulle blive i folden. “Søstrene” kom ud igen og har gået og hygget sig på den rigtige side af hegnet lige siden:-). Eller det vil sige, ihvertfald indtil i dag, hvor jeg kørte til netværkmøde med de andre iværksættere i Kerteminde, efter jeg havde taget en tørn i marken og nydt den tidlige morgenstund. Da mødet var færdigt havde min yngste søn ringet , og endda også skrevet om jeg lige ville ringe til dem, når jeg havde tid. Ingen tog telefonen, men da de ringede tilbage viste det sig at de havde haft besøg af Soffy igen i gårdspladsen og ikke rigtig vidste hvordan de skulle få hende med ind. Jeg gav de bedste instrukser jeg kunne og lovede at skynde mig hjem.På filmen herunder kan du se, hvordan de ihærdigt prøvede at flytte en 500 kg tung frieserhest.

Video (2) Det kan være svært at flytte en Frieser. Selvom man træner Fitness og “Squatter” 110kg,- Tihi!

Heldigvis kom drengene i tanke om øko – gulerødderne i køleskabet,  Så lærte de da det idag drengene,- det hele går noget lettere hvis man bruger gulerødder, ihvertfald når det drejer sig om heste!