Pinsen er en travl tid for bryllupper.Tænk bare på alle de Brudepar, bryllupsgæster, præster, serveringspersonale, fotografer, musikere og bands, ja i det hele taget alle de mennesker, der på en eller anden måde bliver involveret i det, når to mennesker vælger at sige ” Ja” til hinanden. Heldigvis er foråret også en tid fuld af håb, de lyse nætter vender tilbage og alt står grønt og frodigt.

Brudebuket set far oven.

I denne pinse havde hele verden mulighed for at se med da Prins Harry blev gift med sin prinsesse Meghan. Det skete på Windsor Castle en times tid fra London i bil eller bus.Solen skinnede fra en skyfri himmel og kirken var smukt pyntet af den engelske blomsterkunstner Phillippa Craddock, hende kan du læse mere om i nedenstående link:

https://www.gardenista.com/posts/royal-family-wedding-meghan-markle-prince-harry-flowers-florist-philippa-craddock/

I de mange engelske royale brudebuketter indgår planten Myrthus Communis,- eller Myrten som den hedder på dansk meget ofte. Heri Danmark er den et symbol på renhed og uskyld, en vedvarende kærlighed og udødelighed. Allerede i den græske mytologi har planten været koblet sammen med skønheden og kærlighedens gudinde Afrodite og i den romerske blev myrten uløseligt bundet sammen med Venus:

Helt tilbage fra dronning Victoria´s tid blev den bundet med i buketten med et ønske om at ægteskabet måtte bygge på vedvarende lykke og kærlighed og alle Victoria´s døtre og Englands efterfølgende dronninger og prinsesser har brugt den lille grønne plante med de fine hvide blomster som et lykkebringende must-have til brudebuketten.

Hvis du selv gerne vil have mulighed for at bruge myrter, kan man købe planten i sommerhalvåret i velassorterede blomsterforretninger. Myrten må aldrig tørre ud og kan bedst lide et vindue imod øst eller vest,- men ikke fuld sol hele dagen. Derudover er en fin lille mørkbladet plante, som kan klippes til som et lille træ,- år du skal bruge et par kviste til et bryllup.God fornøjelse med det.

På linket nedenunder kan du se brudebuketten jeg har lavet med Cottagehavens blomster fra flere sider.

IMG_0854